mandag den 28. november 2011

Blød nougat

hører julen til ;0)
Har her til aften fået bagt småkager til gæster i morgen.
- ikke helt "tørre" endnu på billedet.
De har været et hit her i mange år.
Måske kender du dem, men ellers får du opskriften her:


Havretern med nougat
100 gr smeltet smør/margarine
4½ dl havregryn
1 spsk mel
1½ tsk bagepulver
1dl sukker
2tsk vaniliesukker
2 spsk lys sirup
Pynt: ca 150 gr blød nougat
*****
Bland alle de tørre ingredienser.
Tilsæt sirup og smeltet margarine.
Giver en fedtet masse, som ikke hænger sammen.
Fordeles i en form ca 20 x 30,
Jeg plejer at lave 3 dobb portion - så passer det til 2 bageplader.
De er super fryseegnede og tør hurtigt op, mens kaffen løber igennem,
Bages ca i 15 min ved 175 gr varmluft.
Tag en plade ud af gangen, 
og fordel nougaten ovenpå ved at skære det med en ostehøvl.
Når det er smeltet fordeles / laves mønster med en gaffel,
og der skæres straks i små tern.

Husk du kan bruge print knappen til at skrive opskriften ud med 

6 kommentarer:

  1. WOW, hvor ser det lækkert ud - tror jeg vender tilbage efter opskriften. TAK for det!

    SvarSlet
  2. Uhmmmmm hvor ser de lækre ud, de må da prøves - Tak for opskriften:D

    SvarSlet
  3. Så blev man da godt nok lige lækker sulten :-) Kender godt opskriften og den er bare altid god :-)

    SvarSlet
  4. Åhh altså Merete.. "SÅ la dog vær" det ser sgu godt ud.. Kan næsten dufte dem.. :0)
    KH Iben

    SvarSlet
  5. Uhm... de ser bare lækre ud.

    Ha´en dejlig aften.

    Knus Susi

    SvarSlet