Sider

søndag den 6. marts 2011

Weekenden

har blandt andet budt på fejring af februar's fødselarer her i huset.
Til kaffen var der boller, lækker appelsin-mandel kage (opskriften fandt jeg her)
små brownies og nogle nye cookies (opskrifter følger nedenfor)

Efter nogle timer med at slå mave var der kylling i butterdej, kartoffelbåde, salat og ymerformage med blåbær og pærer. . . og nej vi gik ikke sultne i seng ;0) - og idag var der heldigvis dejlige rester til aften . . .

Måske skal jeg lige nævne dugen var blevet strøget, selvom det ikke ser sådan ud, og at fødselsdagsløberen, som jeg har håndsyet i 2004 er fra Mormors' design - kan købes i forskellige patchwork butikker bl.a Gavlhuset i Haverslev . Det er altid sjovt at påføre årstal, når man lavet noget -vildt som tiden går.

Peanutbutter-cookies (25-30 stk alt efter str)
225 gr usaltet smør
200 gr sukker
200 gr lyst muscovadosukker (havde jeg ikke så brugte bare alm mørk farin)
2 æg
1 tsk vaniliesukker
250 gr crunchy peanutbutter (groft)
350 gr hvedemel
2½ tsk natron
½ tsk salt ( udelades evt hvis du anvender saltet smør)
75 gr mørk hakket chokolade - eller måske lidt mere ;0)

Pisk smør og begge slags sukker. Tilsæt æg - et ad gangen. Herefter peanutbutter og vanilie, og tilsidst mel, natron og salt. Røres til en jævn dej, hvori chokoladen tilsættes til sidst.
Fordeles på bageplader i store klatter - godt med mellemrum - de flyder noget ud.
Bages ved 170 gr i ca 10 min til de er gyldne. Lad dem køle helt af, inden de flyttes over på en bagerist. De skal være bløde og seje.

Brownies.
200 gr mørk chokolade
175 gr usaltet smør
325 gr sukker
125 gr hvedemel
3 æg
flormelis til pynt

Smelt chokolade og smør over vandbad. Tag skålen af varmen, og tilsæt sukker. Rør til det er godt indarbejdet. Tilsæt mel og til sidst æg et ad gangen, til dejen er tyk og jævn.
Fyldes i en bageform ca 30x25cm, og bages ved 170 gr i ca 30-35min til den flager på toppen, men stadig er blød i midten. Pas på med at bage for længe, da kanterne så bliver hårde og sprøde.
Lad den afkøle helt, før den udskæres i små bidder, og pyntes med et drys af flormelis evt med skabelon/ mønster.

Go' fornøjelse, hvis du skulle blive fristet til at afprøve noget af det . . .


4 kommentarer:

  1. Yes, looks delicious, and my favorite table runner, too! I just saw the templates you gave me this weekend, and thought it is time I did some hand sewing... Happy Weekend! V

    SvarSlet
  2. Hold da op en masse lækker kage og tak for opskriften.
    Jeg er vild med fødselsdagsløbereb - har også syet en´.

    SvarSlet
  3. En fødselsdagsløber har jeg aldrig hørt om, men det var da en kanon ide.

    De kager må du bare ikke friste med her midt i en halvdoven slankekur.

    SvarSlet