Efter en hyggelig julefrokost og juleknas-produktion igår
følger nedenfor som lovet lidt opskrifter.
Fik også produceret divese figurer af farvet macipan og havregrynskugler,
men der er ingen opskrifter på dem ;0)
Må dog først lige kommenterer...
efter henvisning fra kendis-blog igår - over 800 klik på min side og 10 nye faste læsere
det er da vildt... ;0)
Nå, nu til opskifter....
Bailey trøffel:
180gr blød nougat
50 gr mørk chokolade
1 dl piskefløde
25 gr usaltet smør
1 appelsin
1 citron
Baileys el. lign likør
Bring fløde i kog evt i en skål i mikroovnen.
Pisk nougat og chokoladen i + smør samt revet skal af ½ citron og ½ appelsin
smag til med Bailey
Vi troede, vi kunne putte det i de små folieforme, men det virker ikke !
Det smager himmelsk ... uhmm... men er for blødt, og noget grat at få ud igen...
Det skal puttes inden i chokolade.
Brug evt silikoneforme smurt med smeltet chokolade - cremen i og smeltet chokolade oven på igen.
Englestykker med pistacie.
200 gr mørk chokolade
200 gr nougat
100 gr skumfiduser
50 gr afskallede salte pistacienødder ( vi brugte hakkede mandler istedet)
50 gr rosiner (vi brugte lyse + lidt små stykker abrikoser)
50 gr branflakes (vi brugte Kellogs special K)
Smelt chokolade og nougat i skål over vandbad.
Tilsæt skumfiduser klippet i små stykker.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Hæld blandingen i en form med bagepapir.
Når det er stivnet, skæres konfekten i små stykker.
Go' søndag til alle.
følger nedenfor som lovet lidt opskrifter.
Fik også produceret divese figurer af farvet macipan og havregrynskugler,
men der er ingen opskrifter på dem ;0)
Må dog først lige kommenterer...
efter henvisning fra kendis-blog igår - over 800 klik på min side og 10 nye faste læsere
det er da vildt... ;0)
Nå, nu til opskifter....
Bailey trøffel:
180gr blød nougat
50 gr mørk chokolade
1 dl piskefløde
25 gr usaltet smør
1 appelsin
1 citron
Baileys el. lign likør
Bring fløde i kog evt i en skål i mikroovnen.
Pisk nougat og chokoladen i + smør samt revet skal af ½ citron og ½ appelsin
smag til med Bailey
Vi troede, vi kunne putte det i de små folieforme, men det virker ikke !
Det smager himmelsk ... uhmm... men er for blødt, og noget grat at få ud igen...
Det skal puttes inden i chokolade.
Brug evt silikoneforme smurt med smeltet chokolade - cremen i og smeltet chokolade oven på igen.
Englestykker med pistacie.
200 gr mørk chokolade
200 gr nougat
100 gr skumfiduser
50 gr afskallede salte pistacienødder ( vi brugte hakkede mandler istedet)
50 gr rosiner (vi brugte lyse + lidt små stykker abrikoser)
50 gr branflakes (vi brugte Kellogs special K)
Smelt chokolade og nougat i skål over vandbad.
Tilsæt skumfiduser klippet i små stykker.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Hæld blandingen i en form med bagepapir.
Når det er stivnet, skæres konfekten i små stykker.
Go' søndag til alle.
Det ser da bare for lækkert ud :o) Klem Betina
SvarSletSikken en hyggelig blog, jeg fandt dig også fordi du blev perleblogger, men jeg vender helt sikkert tilbage!
SvarSletBetina - det smager også lækker ;0)
SvarSletFru Larsen - du skal være velkommen - har også fundet frem til din ;0)