Sider

tirsdag den 14. juli 2015

Ferietid . . .

Sædvanen tro har jeg lavet en lille liste med ferieprojekter . . .
og der er allerede afkrydset en del.
Ferie er skønt ;0)

Startede med en tiltrængt oprydning på syværelset, 
og så var det til at komme til igen.

Jeg har fået syet et par sommertoppe og fire kjoler uden ærmer.
Ikke mange dikkedarer, men så er jeg klar, 
hvis solen skulle komme frem.

Jeg har idag fået syet et par puder færdige.
De har været klar lææænge . . . og nu er de endelig helt færdige.
* Gult tema *
Den ene er med broderi og den anden er hakket -
måske nok mit første, sidste og eneste af den slags.
Syntes godt nok det er langsommeligt, måske fordi jeg valgte ret tyndt garn. 
Og så er det endda kun forsiden - bagpå er der hørstof.
Nå, men fin er den da blevet alligevel.

Må straks videre på listen . . .




søndag den 5. juli 2015

Studenter buffet


Som lovet lidt om maden til årets studentergilde.
Lige så meget for min egen skyld med angivelser af mængden til en anden gang ;0)

* * *
Hovedretten bestod af forskellige salater og alt godt fra grillen.
Beregninger:
4 / 4,5 person pr skål salat - da vi var ca 50 til spisning = 12 skåle ialt
2 store skåle af hver slags og 4 x kartoffelsalat
Der var en 1 stor skål kartoffelsalat tilbage - men der havde jeg også lavet lidt ekstra
ellers kun ca 3 x halve portioner tibage - men dejligt med rester til madpakken og næste dag

Salater:
Sommersalat m/ rå blomkål & friske ærter - opskrift her
Sød sommersalat m/ spidskål og melon - opskrift her
Helen's Bønnesalat 
(edameme bønner, gulerødder, radiser, frisk koriander 
og dressing af rapsolie, soya, lime, revet ingefær & honning)
Grøn salat m/ grønne asparges, agurk, majs og croutoner
Kartoffelsalat 
( af 8kg små kartofler,  2 1/2 l creme fraiche + purløg, sennep, citron mm)
Fetacreme 
( 1blok Domyati feta og 1/2 stor bøtte græsk yoghurt smagt til med lime & hvidløg)
Hj.lavet dressing m/ rød peber
Div. oliven, syltede hvidløg & flutes

Dertil havde vi grillet:
 Oksemørbrad - 4,5kg
Små Farsruller m/ soltørrede tomater og bacon udenom
(af 4kg = 60 stk)
Pølser ( ca 50 stk)
Små pandestegte frikadeller 
( 5,5kg = 280 stk - der var ca 30 tilbage)

* * *
Ikke de bedste billeder desværre
men ikke nemt både at være værtinde, kok og fotograf på en gang ;0) 


Bagefter var der selvfølgelig kage til kaffen :

Cheesecake brownie m/ hindbærcreme 
Cremen drillede og lidt og blev for tynd, men smagen var fin 
- opskrift fra en bog, men er også her
Pavola m/ flødeskum & cremefraiche, friske æbler
og karamel - Dulce de Leche 
( 5 æggehvider, 350 gr sukker & 2 tsk eddike = 3 bunde)
Lagkage m/ mandelbunde samt 
rabarber- & hvid choko /hyldeblomst mousse
opskrifter inspireret herfra
Småkager m/ lakrids og tranebær
Flødeboller fra Spangsberg og div.snoller



Vores (ældste og jeg i forening ) første lagkage m/ fondant
Vi var ret stolte 
og så smagte den faktisk også godt


også et pænt snit
hvis vi selv skal sige det
;0)


Tænker gæsterne var pænt mætte 
ellers var det vist deres egen skyld.
Det er hårdt arbejde, at lave det hele selv, 
men også dejligt tilfredsstillende, når det hele lykkedes.
Vi havde en skøn dag.